Fogyás ndtv, Gyulai Hírlap - A sóska


A gyerekeket nem könnyű rábírni, hogy az őket bombázó, rengeteg cukros üdítőt, csokoládét és gyorséttermi kínálatot felvonultató, mindenhonnan rájuk ömlő fogyás ndtv látva ne vágyakozzanak az egészségtelenebb ételek felé.

fogyás ndtv siker fogyási tippeket

A legfrissebb kutatások szerint egészen érdekes módszerrel lehetne edukálni a kicsiket, méghozzá olyan tévéműsorokkal, ahol egészséges fogásokat készítenek. Természetesen remek, ha sikerül kimozgatnunk a gyerekeket a mesefilmek és a tablet bűvköréből, amely egyre inkább a mindennapjaik aktív részévé válik, de igazi kihívást is jelent néhány szülőnek, hogy más tevékenységbe is bevonja őket.

Sokszor még az is nehézséget okoz, hogy elszakítsuk őket a képernyő bűvköréből.

fogyás ndtv A Truvision fogyás eredményei

Nos, az NDTV Food legújabb cikkében arról számolt be, a szakértők szerint még ebből a helyzetből is ki lehet hozni valami jót.

A Journal of Nutrition Education and Behaviour-ben közzétett kutatás szerint 2,7-szer nagyobb valószínűséggel választottak egészséges ételt maguknak azok a megfigyelt gyerekek, akik egészséges ételeket felvonultató műsorokat néztek.

Ezeket olvastad már?

A kísérlet A tanulmányt10 és 12 év közötti gyermekkel végezték Hollandiában, akiket felkértek arra, hogy nézzenek meg egy 10 perces, számukra készült főzős műsort, ezután pedig harapnivalókkal díjazták őket fogyás ndtv részvételért. Az egészséges programot figyelő gyermekek például almát vagy néhány darab uborkát választottak, míg a többiek az egészségtelen lehetőségek egyikét vették magukhoz, mint a chipsvagy egy marék sózott miniperec.

fogyás ndtv csak kávét inni fogyni

Viszont ahogyan egyre idősebbek lesznek, felelősségteljesebbnek érzik majd magukat az étkezési szokásaikat illetően is, és tudat alatt a korábban látottak is fokozatosan beépülhetnek. Természetesen mi semmiképp sem javasoljuk, hogy csak emiatt plusz tévénézési idősávokat iktassunk be a gyerekeknek, mi inkább a közös főzésben látjuk az egészséges ételek iránti fogékonyságot, de megfelelő keretek között elképzelhető, hogy pozitív eredményt érhetünk el a fentiekkel is.

Arra pedig mindenképp készüljünk fel, hogy az egészséges főzőműsorok szüneteiben még így is bármikor felbukkanhat egy gyorséttermet hirdető reklám. Ezeket olvastad már?

fogyás ndtv népszerű fogyás címkék