Fogyás durango


Valaki bélyeget gyűjt, valaki tiszti vállapot: Garringo Halott cowboy nem cowboy Germanus Gyula, kiváló fogyás durango áttért a muzulmán hitre, ezáltal bebocsátást nyert Mekkába és láthatta az iszlám vallás legszentebb ereklyéjét a Kába-követ.

  1. Zách Dániel
  2. Mennyi súly veszít 8 hét alatt

Szerencsére, nekem nem kell ekkora horderejű döntést meghoznom, hogy hobbimmal foglalkozhassak. Spagettiwesternek csupán heti néhány órát vesznek el az életemből. És a Garringo című film megnézése után sem éreztem elvesztegetettnek az elmúlt másfél órát.

Winguard wt1 /70 r15c »–› ÁrGép

A fekete alapon fehér betűs főcím alatt volt alkalmam gondolkozni az olaszok címválasztási szokásain. Egyszerűen imádtak egzotikusan hangzó férfineveket adni westernjeiknek: Shango, Cjamango, most meg Garringo. A fotelből elvégzett etimológiai kutatásaim, Djangot jelölték meg, mint lehetséges, közös archaikus alakot.

A film reménykeltően indul. Kékkabátos katonák a fiatal Johnny szeme láttára lövik le az apját. Johnnyt egy farmer fogadja be és saját fiaként neveli fel, vérszerinti lánya, Julie oldalán.

Dodge - Index Fórum

Johnnynak azonban nem segít megbékélni és továbblépni a fogyás durango családi háttér. Egyetlen fogyás durango, hogy megtanuljon a lőfegyverekkel bánni. Mikor a városban párbajra kerül sor két ismeretlen férfi közt és a vesztes az utcán marad, Johnny átmászik a bámészkodó tömeg lábai közt és elveszi a halott pisztolyát. Nevelőapja tessék-lássék módon kérdőre vonja, hogy hol szerezte a hatlövetűt, aztán a következő jelenetben már a kerítésre helyezett játékkatonákra! Hirtelen vágás, Johnny snájdig fiatalemberré cseperedett és bábuk le fogok fogyni az ndt- en kékkabátos katonák hullnak a porba.

A tisztek rangjelzését letépi és groteszk áldozatként apja sírhelyét jelző fakeresztre kötözi. Valamiből élni is kell ezért helyi gazfickókból verbuvált bandájával különböző rablásokat hajtanak végre.

Az analízis egyszerű: gyerekkori traumáját képtelen volt feldolgozni és amikor katonát lát, ellepi agyát a vörös köd. Freud legyen a talpán, aki társadalmilag hasznos egyént farag belőle.

A Schiller már rég nem csak Opel

Az állami erőszakszervezet nem hagyja szó nélkül tisztjei fogyását és az egyetlen alkalmas egyént bízzák meg Johnny likvidálásával: Garringot.

A karakter bemutatkozása tökéletes, egy csótányt tapos el egy fekete csizma, és csak azután mutatja a kamera Garringo arcát. A funkciója fontosabb, mint a személyisége. Elengedik börtönbüntetését biztosak lehetünk benne, hogy túlkapásért kapta! Adott tehát egy rangjelzéseket gyűjtő sorozatgyilkos, és egy gépiesen kegyetlen katona, egyszerű ars poeticával: halott gyilkossal kevesebb baj van, mint az élővel.

a legjobb hobbi, hogy lefogy

Végig vékony jégen táncol a forgatókönyv, két olyan ember párharca a film alapkonfliktusa, akik csak mértékkel számíthatnak a néző szimpátiájára.

Ezért fogyás durango oldallal is felruházták Garringot és Johnnyt. Garringo gyengéd érzelmeket ápol Julie karcsúló alsónadrág és megígéri neki, hogy élve fogja elfogni a katonagyilkost. Johnny pedig őszinte szeretettel viszonyul nevelőapjához és mostohanővéréhez, valamint vonzódik a városba frissen érkezett lányhoz. Amilyen profi a gyilkolásban, olyan suta az udvarlásban: egy fiatal borjút ad ajándékba a keletről jött lánynak. Anthony Steffen alakítja Garringot, könnyű dolga van, mindig ebben a szerepben látható: acélból kiöntött problémamegoldó, múltnélküli, és arca sem rezdül.

Ritkán rámosolyodik Juliera, jelezve nem huzalok futnak a bőre alatt. Johnnyt alakító Peter Lee Lawrencenek már nehezebb feladat jutott, amelynek sikeres megoldása, sokoldalú színészt kíván.

Valaki, aki képes meggyőzően vászonra vinni ezt az egy emberben besűrűsödött érzelmi kavalkádot. Lawrence elfogadhatóan teljesít, igaz, a nyegle kamasz szerepével könnyebben boldogul, mint a sorozatgyilkoséval, ezért is képes — hacsak rövid időre is — elnyerni a néző szimpátiáját.

Vadiúj? 44 év után azért hozzá kellett nyúlni

Ritkák az ilyen kidolgozott főszereplők másodvonalbeli spagettikben. Rafael Romero Marchentnek ez a legambiciózusabb westernje, szerteágazó történet jellemzi és két izgalmas antihős.

Ami a papíron működött, sajnos a filmkockákon már kevésbé, nem tud egységes arculatot teremteni a filmjének, túl sok lovat fogott be a kocsi elé és nem tudja a gyeplőt kézben tartani.

enni több zsírt éget több zsírt

Szappanoperaszerű jelenetek fogyás durango még olasz westernekhez mérten is kegyetlen leszámolásokkal. A komikus betétek pedig egyenesen borzalmasak. Szerencsére kevés van belőlük. Tehetségesebb rendezővel, és akár még ugyanezzel a szereplőgárdával is, minőségi spagettiwestern válhatott volna a filmből, amit nem túlzás, a legjobbak között fogyás durango.

Jelen állapotában, olyan élményt nyújtott, mint amikor az alig egy éves unokahúgom bukdácsolásait figyelem: helyenként szórakoztató, néha kínos, legtöbbször pedig ötletem sincs, hogy elesik-e, vagy talpon marad.

Egyedül a nézőm múlik, mire emlékszik élesebben: a film hibáira vagy erényeire. Mindkettőből van bőven.

Kapcsolódó hírek

Jól van, ez mind szép és jó, de hogyan tudom beszerezni a filmet? Olaszorszában adták ki dvd-n, olasz hanggal.

a testem makacs fogyni

Egy ismeretlen westernfanatikus hozzáillesztette régi vhs kiadványokon található angolnyelvű szinkront és ez a verzió felkerült a világhálóra. Szóval, az internet illegalitástól bűzlő sikátoraiban kell körbeszaglászni.