Zsírégető szakértő


zsírégető szakértő

Fuss, hogy fogyj! Vagy mégsem?

zsírégető szakértő

A futás elképesztően népszerű mostanában, hiszen tökéletesen átmozgatja a teljes testet, edzi a szívet, a keringési karcsúsító forró gél, formálja az izmokat. De vajon tényleg ez a legjobb mozgásforma azoknak, akik fogyni szeretnének?

Amikor valaki elkezd futni, rendszeresen eljár és komolyan veszi, hamar kedvező változásokat tapasztal saját magán.

Ebbe beletartozik az esetleges fogyás is — ám ez nem mindenkinél történik meg! Hogy miért képesek egyesek fogyni futással, és mások miért nem, arra Góg Anikó személyi edzővel kerestük a választ.

Fontos kérdés, hogy a test a mozgás során honnan nyeri az energiát: a fogyás szempontjából az az előnyös, ha a zsírraktárakhoz kell hozzányúlnia a szervezetnek.

Minden sportmozgás zsírégetéssel jár, ha az a megfelelő energianyerési folyamatokat használja, vagyis zsírégető szakértő időintervallumon keresztül, a megfelelő pulzusemelkedést eredményezi.

zsírégető szakértő

Miből nyersz erőt? Mindenki hallotta már, hogy zsírégető tartományban érdemes mozogni, vagyis lassan, kényelmesen kell futni, és ettől fogunk fogyni.

Kapcsolódó cikkek

Ez az intenzitás egyénenként és edzettségi állapottól függően eltérő, a lényeg az, hogy úgy eddz, hogy eközben a legtöbb izmot aktívan foglalkoztatod, és megfelelő mértékben megemelkedik a pulzusod. Fuss érzésre gyors és lassú szakaszokat váltogatva úgy, ahogy épp bírod. Ha már úgy érzed, nem tudsz tovább magas színvonalú és minőségű teljesítményt nyújtani, zsírégető szakértő valószínűleg kiürültek a glikogénraktáraid és elérkeztél a zsírraktárak felhasználásához.

Fontos, hogy általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy ez kb. Étkezz okosan!

Account Options

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy elkezdenek futni, és azt hiszik, hogy mivel mozognak, szinte bármit megehetnek — aztán pedig csodálkoznak, hogy bár erősödnek, javul az állóképességük, a fölös kilók mégsem akarnak távozni.

Hajlamosak vagyunk túlbecsülni a mozgás következtében történő energiafelhasználást, és alulbecsülni a bevitt energiát.

zsírégető szakértő

Ha intenzíven edzel és elégetsz kb. Tehát ha sokat futsz, akkor sem ehetsz meg feltétlen bármit.

zsírégető szakértő

A fogyás másik kulcsa Góg Anikó szerint a vacsora idején történő energiabevitel, vagyis az zsírégető szakértő energiamennyiség, melyet a szervezetünk már nem fog felhasználni. Az este elfogyasztott szénhidrátoknak — még ha egészséges, összetett, lassan felszívódó szénhidrátok is — magas az energiatartalma és a glikémiás indexe, így könnyen és gyorsan feltöltik a glikogénraktárakat.

Melyik a legjobb zsírégető?

Mivel este már nem történik aktív munkavégzés és energiafelhasználás, a test ezt nem hasznosítja, viszont elraktározza későbbre, zsír formájában. Ugyanígy nehezíti a fogyást, ha feltöltött energiaraktárakkal kezded el az edzést. Nem baj, ha a szervezet a raktárakból fedezi az edzés során fellépő energiaigényt, és minél hamarabb nyúl a zsírokhoz a glikogén helyett. Nem javasolt éhgyomorra sportolni, de a kívánt cél, a testzsír-százalék csökkentésének megvalósulása érdekében a szénhidrátbevitel optimalizálása elengedhetetlen.

Órák a közeljövőben

Általánosságban jellemző az emberekre, hogy sok felesleges energiát visznek be, a futók pedig azt hiszik, feltétlenül szükségük van energiazselékre és sportszeletekre — de ezek leginkább azoknak kellenek, akiknek nem a fogyás, hanem a minél magasabb teljesítmény elérése a céljuk. Ehhez lényeges tudni, hogy a zsírraktárakat felhasználva nem lesz képes olyan intenzív munkavégzésre, de mivel a fogyás a cél, nincs is szükség erre.

Fotó: Pinterest.