Veszteség beavatkozás


Szakfelügyelet Gyomorartéria-embolizáció: a testsúlycsökkentő eljárás zsír- és izomveszteséggel is jár Hírek - Egészségügyi Hírek Oláh Márton Az obezitás kezelésében megjelent új intervenciós radiológiai megoldás — a bal gyomorartéria a.

  1. Aramlopasfelderites
  2. Biztonság A Norsk Hydro alumíniumipari cég rendszereit március második felében támadta meg egy zsarolóvírus.
  3. Gazdaság: Milliárdos veszteség miatt szólaltak fel a patikák | szalok-szallas.hu
  4. Shannon oc fogyás
  5. Gyomorartéria-embolizáció: a testsúlycsökkentő eljárás zsír- és izomveszteséggel is jár

A kutatók kiemelték, hogy az izomtömeg-veszteség jelentős mértékű, ami rávilágít a helyes táplálás fontosságára a beavatkozás utáni időszakban. Az obezitás világszerte jelentős problémát okoz, köszönhetően a hozzá társuló súlyos állapotoknak, mint cukorbetegség, daganatos megbetegedések és szívbetegségek.

Az első vonalban ajánlott terápia a testmozgás és a diéta, melyek sokszor nem hozzák meg a várt testsúlycsökkenést, ami ahhoz vezet, hogy sok páciens a gyomor-bypass műtétet választja, mely csökkenti a gyomor méretét és hatásos a kövérség kezelésében, ám jelentős anyagi teherrel és lehetséges szövődményekkel jár. Alternatív megoldást kínál az obezitás kezelésében a gyomorartéria embolizáció, mely még klinikai kutatások alatt áll, de a műtéthez képest sokkal kevésbé invazív eljárás.

A beavatkozás során mikroszkopikus méretű gyöngyöket juttatnak a gyomrot ellátó artériák egyikébe képalkotó ellenőrzés mellett.

veszteség beavatkozás a legtöbb fogyás 6 hónap alatt

A gyöngyök elzárják a gyomor egy részének vérellátását és ezzel csökkentik az éhségérzet kiváltásáért felelős egyik hormon, a ghrelin elválasztását. Korai eredmények bizonyítják, hogy az embolizáció hatásos testsúlycsökkentő eljárás, ám az információk hiányosak veszteség beavatkozás nézve, hogy a betegek zsír és izom összetétele miként változik.

veszteség beavatkozás éget a csípő zsírját

Takahashi, a rochesteri Mayo Klinika intervenciós radiológusa. Takahashi és kollégái 16 túlsúlyos, vagy obez beteg CT-jét tanulmányozták, akik gyomorartéria-embolizáción estek át gastrointestinális vérzés miatt.

Testbeszéd

A CT-felvételeket egy speciális szoftver segítségével értékelték ki, mely a két szövet eltérő denzitásértékeiből kiszámolta veszteség beavatkozás test zsír-és izomösszetételét. A felvételek a beavatkozás előtt, illetve azt követően körülbelül másfél hónappal készültek.

veszteség beavatkozás első helyen veszít testzsír

Az eredményeket egy kontrollcsoporthoz hasonlították, melynek tagjai nem vettek részt gyomorartéria embolizációban és a két különböző időben történt hasi CT vizsgálatuk nemspecifikus hasi fájdalom miatt készült. Mind a 16 beteg testsúlyában szignifikáns csökkenés következett be a beavatkozás utáni másfél hónapban.

veszteség beavatkozás 10 nap elveszíti a zsírt

A testsúlycsökkenés ténye önmagában nem lepte meg a kutatókat, viszont a test szövet-összetételében bekövetkező változás annál inkább. A vázizmok elvesztése negatív irányban befolyásolja a testi funkciókat és metabolizmust, melynek hatására az egyén nagyobb kockázatnak lesz kitéve betegségek kialakulása szempontjából.

A vázizom mellett azonban szignifikáns mennyiségű zsírtömeg-csökkenést is tapasztaltak.

veszteség beavatkozás fogyás tippeket boldsky

Az úgynevezett viscerális zsír, mely a belszervek körül helyezkedik el és melynek mennyisége összefüggésben van olyan komolyabb betegségekkel, mint a cukorbetegség és szívbetegségek, nem csökkent jelentősen a megfigyelési idő alatt. A kutatók a jövőben a tanulmány kiterjesztését tervezik olyan alanyokra, akiknél az embolizációs eljárást már specifikusan az obezitás kezelésére alkalmazzák.