Mbc fogyás, » Fényvédelem káros mellékhatások nélkül?


A túl sok napozás azonban nem egészséges, kiszáradáshoz és leégéshez vezet, mértékkel és persze megfelelő védelemmel viszont kifejezetten egészséges.

Kezdő konditermi edzésterv nőknek

A barnaság ideje sosem járt le véglegesen, hol a világosabb, szeplős, hol a csokibarnára sült bőr a divat. A napozás szabályait azonban mindig be kell tartanunk, ha el akarjunk kerülni a veszélyes mellékhatásokat, úgymint a bőr idő előtti öregedése, a ráncok, a foltok vagy a melanóma.

mbc fogyás

A hosszú hullámhosszú UVA sugárzás egészen a bőr irharétegéig elhatol, hatására a bőrben található kollagén károsodik, ezért a bőr gyorsabban öregszik. Az UVB sugárzás eredménye a hosszú távú barna bőrszín, mivel a rövid informális levél a fogyásról sugarak a bőrünk felszínét érik.

mbc fogyás

A bőr szarurétege festékanyagot, a bőr színéért felelős melanint kezd termelni, így próbál védekezni az UVB-sugarak ellen. A barnulás tehát nem más, mint a szervezet védekező reakciója a nap káros sugaraival szemben.

mbc fogyás

Nem minden ember bőre reagál azonosan a napfényre és képes azonos mértékben lebarnulni. A fototípus azt határozza meg hogy az adott egyén bőre hogyan reagál a napsugárzásra, eszerint hat különböző bőrtípust különböztetünk meg.

Minél alacsonyabb fototípusba tartozik valaki — különösen az első, második, harmadik - annál magasabb fényvédelmet szükséges használnia. Az első típus a tejfehér bőrű, gyakran vörös hajjal.

Dorama diéta hercegnő szereplők

Ő mindig leég, soha nem barnul, sok szeplője és anyajegye van. A második a halvány bőrű, szintén mindig leég, ritkán enyhén barnul és szeplősödésre hajlamos.

A hármas típusnak enyhén barna bőre van, néha leég, de mbc fogyás közepes barnaságra, van néhány szeplője.

mbc fogyás

A négyes. Az ötös sötét bőre soha nem ég le, mindig nagyon sötét barna lesz, szeplő nála sosem fordul elő.

  1. » Fényvédelem káros mellékhatások nélkül?
  2. 62 Best Workout images | Edzés, Táncos edzés, Fogyás előtt

Az utolsó, hatodik típusnak fekete bőre van és soha nem ég le. Csak óvatosan a naptejekkel A napvédőkön a faktorszám azt mutatja, hányszorosára nő a bőr védekezőképessége a napozás alatt.

  • Fogyni téged
  • Simone "Sissi" Schmidt.
  • Dr. Diag - Bronchiectasia

A napsugarak elleni védelem mellett fontos kérdés, hogy a naptejek felszívódásuk során milyen vegyi anyagokat juttatnak a bőrbe. A napvédő krémekben használt kémiai fényvédők tartogatnak számunkra veszélyeket.

Már a es évek végén bebizonyosodott, hogy a kémiai fényvédő vegyületeink nagy része — annak ellenére, hogy önmagában a vegyület nem rákkeltő — UV sugárzás hatására rákkeltő vegyületekké alakulhatnak át. Ezt a paradoxont alátámasztják azok a statisztikák is, amelyek kimutatják, hogy a nyaralás alkalmával fényvédőszert használók között sokkal több a bőrrákos esetek előfordulása, mint a fényvédelem nélkül állandóan a napon tartózkodók útépítő munkások, mezőgazdaságban dolgozók, tengerészek, halászok, arató munkások, csőszök, erdőkerülők között.

Ez a paradoxon sarkallta mbc fogyás kutatókat a kémiai fényvédő szerek hatásmechanizmusának a behatóbb vizsgálatára.