Kecske fogyás


Juh- és kecsketenyésztés

A kecske takarmányozása Kecske emésztési sajátosságai A kecske bélcsatorna hossza m, a bendő befogadóképessége l magas a cellulóz-bontó mikroorganizmusok száma. A sejtfalalkotókat nagyobb mértékben lebontja, mint a szarvasmarha, mivel a bendőben hosszabb ideig tartozódik a takarmány.

 • A fogyókúrás étrend egyik pillére a megfelelő fehérjefogyasztás.
 • Írta: Malina Adrienn A kecsketej finom és tápláló, Q10 koenzimet, és több mint 70 telítetlen zsírsavat tartalmaz.
 • Kohout Zoltán Mondják, hogy az állattartás a mezőgazdaság rögösebb útja.
 • Permalink Beküldte: dr.
 • 5 dolog, amit nem tudtál a kecsketejről | Well&fit
 • Beteg kecske | Állatorvositanácsadászalok-szallas.hu
 • Miért fogyasszunk kecsketejet? - HáziPatika
 • И опять за дверью что-то как будто включилось.

Kecske táplálóanyag szükséglete Táplálóanyag-igény energia, fehérje stb. Életfenntartó szükséglet A bővített életfenntartó szükséglet a takarmányfelvétel, emésztési munka, szőrtermelés táplálóanyag, stb. Az energiaszükséglet meghatározásánál nettó energiában NE számolunk, és általában MJ adjuk meg a takarmányok energiatartalmát, az állatok szükségletét.

A kifejlett tenyészkecske szükségletét Nem-ben adjuk meg.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére. Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Az anya életfenntartó szükséglete a magzatépítést és a tejtermelést is magába foglalja. A bak életfenntartó szükségletét növelheti a tenyészidényben jelentkező életfenntartás feletti igény. A kis- és növendék kecskéknél a NEm mellett a testtömeg-gyarapodás igényét NEg is ki kell elégíteni. Az anyakecskék táplálóanyag-szükséglete A szükséglet Napi 1 kg tejet termelő kecskének a takarmányadagja: kg kecske fogyás minőségű legelőfű, 1 kg réti széna, abrak kiegészítés nem szükséges; 2 kg legelőfű, 0,1 kg napraforgó pogácsa, 0,5 kg réti széna.

kecske fogyás

Naponta 2 kg-os tejtermelés esetén: 2 kg réti széna, 4 kg takarmányrépa, 0,3 kg árpa, 0,8 kg borsó; 2 kg réti széna, 1 kg takarmányrépa, 0,4 kg korpa, 0,1 kg napraforgó pogácsa. A napi abrakadag az 1,5 kg-ot ne haladja meg.

A kecskék ivarzási főidénye az ősz, amely élénkebb a juhokénál. Idősebb anyakecskéknél az étvágy kecske fogyás, a tejtermelés csökken. A vemhesség átlagosan nap. A vemhes anya tejtermelése az ellés előtt 2 hónappal megszűnik, a jól tejelőket el kell apasztani.

Kapcsolódó cikkek

Elapasztás: az állatot ritkábban fejjük, jó tejelőkkel csak napi kg szalmát és vizet adunk. Ilyenkor nagyon fontos a mozgás.

 • Все их внимание было приковано к ВР.
 • Без воска, Дэвид.
 • Стратмор задумался.
 • Половина головы красная, половина - синяя.
 • Jellemről, ábrázatról és tőgyről is ismerik őket – Agrárágazat
 • Fogyás CLA-val - Fogyókúra | Femina
 • Kecsketej kalória - Lehet fogyni kecsketejjel? - Diet Maker
 • Он профессор лингвистики, а не физики.

Ha az anya magától nem apaszt el, ellés előtt héttel szárazra kell állítani. A szárazon álló anyákat jól kell takarmányozni, 2 heti szárazon állás után megkezdhető a kitőgyelő etetés legelő, jó minőségű széna, 0,3 kg abrak.

kecske fogyás

A romlott takarmány, a dohos abrak káros, a fagyos víz, vetélést okozhat. Ellés előtt az abrak korpával etethető. A terimés takarmányok helyett inkább lédús, könnyen emészthető takarmányokat kell adni.

kecske fogyás

Bakok takarmányozása Termékenyítési szezonon kívül Tavasztól őszig a legelőfű, télen kg zöldtakarmány vagy 1 kg széna, 2 kg szalma, 0,3 kg abrak kielégíti az életfenntartás igényét. Fedeztetési Ivóvíz és nyalósó mindig legyen előttük.

Magyar népmesék: A hét kecskegida

Takarmányozási technológia A kecske, emésztőszerv-rendszere révén, kiválóan alkalmas a rost-dús takarmányok hatékony emésztésére hegy- és dombvidéki legelőfű. Főleg a számukra ízletes takarmányt fogyasztják.

kecske fogyás

Egyszerre nem esznek sokat, inkább többször, szelektíven keveset. Nagy tejhozamnál fontos, hogy a tejelő állat felvegye a jóllakottság érzését kiváltó takarmánymennyiséget. Tejelő anyakecske igényes a takarmány struktúrájával és a szárazanyag-tartalmával szemben szálastakarmány, erdőhulladék, szilázs és szenázs.

Miért érdemes tehát időnként fogyasztani belőle?

Legelési szokások A kecske mindent legel, akár előtte vagy fölötte van, meredekebb domboldal nem akadály. Kora tavasztól-késő őszig legeltessünk. A folyamatos legeltetés biztosítja a kiegyenlített ta-karmányfelvételt, táplálóanyag-ellátást. Legelési stratégia: füvet fogyaszt, amikor legnagyobb a fehérjetartalma és az emészthetősége, majd áttér a fiatal hajtásokra, amikor annak a táplálóértéke nagyobb.

Kiválogatja a füvet a herefélék közül, jobban kedvelik a fiatal kecske fogyás lerágni, mint a legelést. Sziklás, köves, meredek lejtőket előnyben részesítik a sík területtel szemben.

5 dolog, amit nem tudtál a kecsketejről

Kerítés, sövény mellett szívesebben legelnek, mint a legelő közepén. Magasabban lévő növényeket fogyasztják először, utána legelnek a talajhoz közel. Képes elviselni a keserű ízt, a magas csersav tartalmat, elfogyaszt rossz ízű gyomokat és vad cserjéket, melyek mérgezőek is lehetnek. Legeltetés a legolcsóbb takarmányozási mód.

Kecsketej kalória – Lehet fogyni kecsketejjel?

Az egész évi tömegtakarmány program kidolgozásánál olyan hosszan legeljenek, ameddig csak lehet. Szakaszos legeltetés során a növény és állat igényeit figyelembe kell venni.

Az intenzív gyepeket célszerű szakaszokra osztani, és adagolva legeltetni.

 1. Juh- és kecsketenyésztés | Digitális Tankönyvtár
 2. Шестнадцать часов.
 3. Наконец Беккер дошел до конца темного коридора и толкнул чуть приоткрытую дверь слева.

A szakaszokat állandó vagy mozgatható villanypásztor karámokkal alakíthatjuk ki. Száraz takarmányozás: a monodiétás takarmányozáskor, főleg száraz takarmányok etetésekor féle takarmányból álljon a takarmány.