Karcsúsítás köpögéssel


Benjamin Black: A fekete szemű szőke  részlet Posted on Philip Marlowe magányos és nyughatatlan, mint mindig, és nem kapkodnak érte az ügyfelek. Aztán egy nap új kliens érkezik: a fiatal, gyönyörű és drága ruhába öltözött Clare Cavendish arra kéri, hogy találja meg volt szeretőjét, egy Nico Peterson nevű férfit.

A magánnyomozó hamarosan nemcsak arra eszmél, hogy képtelen ellenállni a fekete szemű szőkének, hanem arra is, hogy Bay City egyik leggazdagabb családjának ügyébe gabalyodott bele. Az íróasztalomon lévő telefon nagyon úgy festett, mint ami tudja, hogy figyelik.

Irodám poros ablaka alatt autók csordogáltak az utcán, a járdán szép városunk néhány finom polgára baktatott, kalapos férfiak tartottak nagyrészt a semmibe. Megakadt a szemem egy nőn, aki a Cahuenga és a Hollywood sarkán várta, hogy zöldre váltson a lámpa. Hosszú lába volt, karcsúsított, krémszínű, válltöméses kosztümkabátja és szűk, tengerészkék szoknyája. Kalap is volt a fején, parányi holmi, mintha egy kis madár boldogan odatelepedett volna oldalt karcsúsítás köpögéssel hajkoronájára.

Előbb balra nézett, aztán jobbra, aztán megint balra — biztosan szófogadó kislány lehetett annak idején —, majd átkelt a napsütötte utcán, kecsesen lépdelve saját árnyékán.

THL 4000 - telepi gyerek

Eddig elég tinglitangli volt a szezon. Egy hétig testőrt játszottam egy fazonnak, aki New Yorkból repült ide egy Clipperrel. Bokszos volt, arany kézelőt viselt, a kisujján pedig gyűrűt, rajta egy szeder nagyságú rubinttal. Azt mondta, üzletember, én meg úgy döntöttem, hiszek neki. Egyfolytában aggodalmaskodott, szakadt róla a víz, de végül semmi karcsúsítás köpögéssel történt, és kifizetett.

Magyar-angol szótár

Aztán Bernie Ohls a seriffhivatalból össze ismertetett egy kedves kis öregasszonnyal, akinek a narkós fia elcsaklizta néhai férje ritka érmegyűjteményét. Kellett egy kicsit izmoskodnom, hogy visszaszerezzem, de nem történt semmi komoly. Az egyik érmén Nagy Sándor arcképe volt, egy másikon Kleopátra profilból, azzal karcsúsítás köpögéssel nagy orrával; sosem értettem, mit látnak benne. Egy nap berregni kezdett a csengő, vagyis valaki kinyitotta a kinti ajtót, aztán hallottam, hogy egy nő átsétál a váróhelyiségen, és egy pillanatra megáll az irodám ajtaja előtt.

A fa padlón kopogó magas sarkú hangja mindig elindít bennem valamit. Már éppen kiszóltam volna az erre a célra tartogatott baritonomon, bízhat-bennem-detektív-vagyok stílusban, hogy nyugodtan beléphet, amikor belépett ő magától is, bármiféle kopogás nélkül. Magasabb volt, mint amilyennek az ablakból tűnt, magas és vékony, a válla széles, a csípője keskeny. Más szóval a zsánerem. A kalapjának fátyla is volt, finom, pöttyös fekete selyem, pont az orra hegyéig ért — szép kis orrhegy volt, egy nagyon karcsúsítás köpögéssel orré, arisztokratikus, de nem túl vékony vagy hosszú, egyáltalán nem olyan, mint Kleopátra túlméretes heftije.

Könyékig érő, halvány krémszínű kesztyűt viselt, passzolt a kosztümjéhez, karcsúsítás köpögéssel valamilyen ritka állat irhájából készült, amely vélhetően azzal töltötte rövid életét, hogy vidáman ugrándozott alpesi kőszirteken.

Kedves mosolya volt, barátságos — már persze csak egy bizonyos pontig —, és kissé féloldalas a maga vonzóan kaján módján. A haja szőke volt, a szeme fekete, fekete és mély, akár egy hegyi tó, és ízlésesen elkeskenyedett a külső szemzug felé. Szőke haj és fekete szem, ilyen kombi nációval sem találkozni mindennap. Próbáltam nem fixírozni a lábát. Pedig a kedd délutánok istene a jelek szerint arra jutott, hogy megérdemlek egy kis kedélyjavítót.

Múló rosszullét Mielőtt négybe tépné, Bernát letörli a fényképről a port. Aránylag fiatal, mégis hervadt arcú asszony ül egy padon, jobb keze gyomra tájéka felé közelít, talán remeg.

Hellyel kínáltam. Ha tudtam volna, hogy kifejezetten hozzám jön, egész biztosan megfésülködöm, és felviszek egy pötty arcszeszt a fülcimpám mögé. Így viszont be kellett érnie azzal, amilyen voltam. Nem úgy tűnt, hogy komoly kifogása van a látvány ellen. Leült az íróasztalom előtti székre, amelyre mutattam, és ujjról ujjra haladva lehámozta a kesztyűjét, mi közben higgadt, fekete szemével végigmért.

Remélem, csupa jót. Megkínáltam az egyik Camelből, amelyet az íróasztalomon tartok egy dobozban az ügyfelek számára, mire kinyitotta lakkbőr retiküljét, kivett belőle egy ezüst cigarettatárcát, és a hüvelykujjával felpattintotta.

Sobraine Black Russian, mi más? Amikor meggyújtottam egy gyufát, és az asztal felett átnyújtottam, előrehajolt, a szempilláját is leszegve lehajtotta a fejét, és az egyik ujjbegyével egy pillanatra hozzáért a kézfejemhez. Lenyűgözött gyöngyház rózsaszín körömlakkja, de az észrevételt megtartottam magamnak. Hátradőlt, szűk kék szoknyájában keresztbe tette a lábát, és ismét azzal a hűvösen méricskélő tekintettel nézett rám.

Láthatóan még mindig nem sikerült eldöntenie, mihez kezdjen velem. Kiről lenne szó? Karcsúsítás köpögéssel Peterson. Ha arra számított, hogy a döbbenettől elalélok, csalódnia kellett.

Elég rejtélyes módon, még csak el sem köszönt.

Étvágycsökkentő, zsírégető, béltisztító - Fogyókúra | Femina

Miért várt ilyen sokáig, hogy felkeressen? Úgy döntöttem, nem kérdezek rá, legalábbis még nem. Furcsa érzés volt, hogy azzal a fagyos tekintettel mered rám, a fátyla áttetsző fekete hálója mögül. Mintha egy titkos ablakon keresztül nézett volna — nézett és méregetett.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Úgy érti, csak az ön életéből, vagy teljesen? Vártam, hogy karcsúsítás köpögéssel, de csak hátradőlt, és újra elmosolyodott. Az a mosoly: mintha valamikor régen meggyújtott volna valamit, amit karcsúsítás köpögéssel most hagyott parázslani. Gyönyörű felső ajka volt, kidudorodott, mint egy csecsemőnek, puhának tűnt, és kissé duzzadtnak, mintha az utóbbi időben sok csókot osztogatott volna, és nem ám csecsemőknek. Valószínűleg megérezte, hogy feszengek a fátyol miatt, mert fel emelte a kezét, és elhajtotta az arca elől.

Így a szeme még hangsúlyosabb lett, csillogó koromfekete, belenézve meg is akadt valami a torkomban. Sötét hajú. Jóképű, a maga puhány módján.

Olyan idétlen kis bajsza van, mint Clark Gable-nek. Igényesen öltözködik, legalábbis öltözködött, amíg még volt beleszólásom.

Eközben kivett a retiküljéből egy rövid elefántcsont cigarettaszipkát, és beleillesztette a Black Russiant. Fürge ujjai voltak, vékonyak, de azért volt bennük erő. Peterson mivel foglalkozik? Ezúttal én dőltem hátra a székemen. Gyakorlatilag akárhányszor találkoztunk, mindig rohannia kellett. Találkoznom kell egy fickóval. Van az a fazon, muszáj találkoznom vele. Jól  utánozta,  kezdett  kialakulni  bennem  egy  kép Mr. Petersonról, és már most nagyon úgy tűnt, hogy nem illik Mrs. Mármint látható eredménnyel, vagy legalábbis olyannal, amit én észrevettem volna.

Ha őt kérdezi, nyilván azt fogja mondani, karcsúsítás köpögéssel filmsztárok ügynökeként dolgozik. Általában olyanokhoz kellett rohangálnia, akik valamelyik stúdióval álltak kapcsolatban. Érdekesen váltogatott az igeidők között. Akárhogy is, az volt a benyomásom, hogy Mrs. Cavendish számára ez a Peterson csóka nagyon is a múlté. De akkor miért akarta előkeríteni? Maradjunk annyiban, hogy a peremébe próbál belekapaszkodni az karcsúsítás köpögéssel. Volt némi sikere Mandy Rogersszel.

Nico azt mondaná, naiva. Lényegében Jean Harlow, karcsúsítás köpögéssel a tehetsége nélkül. Erre elmosolyodott. Elővettem a pipám, és megtöltöttem. Ekkor esett le, hogy a dohánykeverékben, amelyet használtam, volt némi Cavendish. Úgy karcsúsítás köpögéssel, nem osztom meg Mrs.

Cavendishsel ezt az örömteli véletlent; lelki szemeim előtt láttam, ahogy unottan elmosolyodik, karcsúsítás köpögéssel megvetően megrándul a szája sarka. Vállat vont, ami annyit tett, hogy a jobb válla egy pillanatra feljebb rándult. Nyáron ismerkedtünk meg.

Ma Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz. Akne, pattanás Acne vulgaris A faggyúmirigyek és a szőrtüszők megbetegedése. Leggyakrabban a pubertáskorban jelentkezik. Okai: baktériumok és a hormonális változás együttesen.

Talán augusztusban. Mármint hol ismerkedtek meg? Palisadesben van, a Csendes-óceán partján.