Fogyás zab, Kapcsolódó cikkek


fogyás zab

Írta: Balla Hajnalka Ugye te is szoktál zabkását reggelizni? Vajon tényleg annyira egészséges, mint ahogy hisszük, vagy becsapjuk saját magunkat?

Október Zabkásakirálynő: Csak 15 kilót akart fogyni, most több tízezren követik Gökler Krisztina neve nem biztos, hogy sokat mond, de ha azt mondom, Zabkásakirálynő vagy Oatmealqueen, már biztosan többen kapják fel a fejüket.

Most kiderül! A zabkása az egyik legártatlanabb és legegészségesebbnek tartott reggeli, ami biztosan nem tesz a testeddel semmi rosszat.

Fogyás - Hipnózis

Alapja a zabpehely, aminek tápértékét érdemes ismerni. Fél bögrényi egyszerű zabpehely kalóriát, 1 gramm zsírt ebből 0,5 gramm a telített zsír5 gramm fehérjét, 27 gramm szénhidrátot ebből természetes cukor 1 gramm és 4 gramm rostot tartalmaz. Egészen jól hangzik, ugye?

fogyás zab

Minden benne van, amire a testednek szüksége van, lassan felszívódó komplex szénhidrát, egészséges gabona, energiával lát el, a kalóriatartalma nem magas, jó B-vitamin- és vasforrás, rosttartalma segíti az emésztést és stabilizálja a vércukorszintet. Szóval a zabpehely jó, a belőle készített zabkása is jó — egészen addig, míg el nem rontod!

fogyás zab

Nagyon könnyű ugyanis ezt az egészséges alapanyagot úgy elkészíteni, hogy a jótékony hatásaiból ne érvényesülhessen mindegyik. Ha ugyanis cukorral, mézzel, aszalt gyümölcsökkel, esetleg csokival vagy keksszel próbálod felturbózni a reggeli zabkásád, akkor egy durva szénhidrátbombát csinálsz belőle rengeteg hozzáadott cukorral, amire egyáltalán nincs szükséged.

fogyás zab

Törekedj inkább arra, hogy a zabkásád egészséges legyen: a zab szénhidrátjai mellé párosíts fehérjét és egy kis zsírt, hogy minden makrotápanyag helyet kaphasson az étkezésedben. A fehérjetartalom növeléséhez tojásfehérjét is főzhetsz bele, esetleg fehérjeporral dúsíthatod, a zsírbevitelről pedig lenmag vagy chia mag hozzáadásával gondoskodhatsz, de ha mandula- vagy mogyoróvajjal ízesíted, az sem rossz. Ha gyümölcsökkel dúsítanád, akkor frisset válassz, ne az aszalt verziót.

A lényeg tehát az, fogyás zab tartsd egészségesen a zabpelyhet, és olyan plusz hozzávalókkal dúsítsd a zabkásád, amelyek segítenek ebben — ne pedig cukorbombát csinálj belőle, mert fogyás zab elrontod a legtutibb reggeli ételt.

Miért a barátod a zabpehely a diétában is?

Fotó: RF.