Fogyni málta, Málta - Körutak


A szigetország ugyan engedélyezte a Fogyni málta, hogy felségvizeire hajózzon az éjszakai súlyos vihar elől, amelynek során a hajónak esetenként  7 méteres hullámokat kellett állnia, azonban amíg más EU-s országok nem jelzik, hogy befogadnák a bajbajutottakat, Málta nem engedi kikötni a hajót.

fogyni málta

Mohammad Shaaban, a hajó szír kapitánya jelezte a máltai Times of Malta hírportálnak, hogy a hajó egyáltalán nem alkalmas emberek szállítására, és a rossz időjárás csak súlyosbítja a helyzetet. A kimentett emberek kénytelenek az eredetileg szarvasmarháknak fenntartott fedélközi karámokban aludni, amíg nem születik döntés, mivel a kereskedelmi hajón nincs egyéb lehetőség.

fogyni málta

A fogyni málta emberek kénytelenek az eredetileg szarvasmarháknak fenntartott fedélközi karámokban aludni. A máltai hatóságok a fedélzetre küldtek kérésre egy orvost, aki két embert elszállíttatott egy partközeli kórházba további ellátásra.

fogyni málta

A hajó megpróbált Olaszországban is kikötni, de az ottani hatóságok felszólították a kapitányt, hogy térjen vissza máltai vizekre. A fedélköz nagyon mocskos és veszélyes az emberi egészségre.

A hajómat állatok és nem emberek szállítására tervezték.

fogyni málta

Mindeközben viszont a június vége óta a Földközin hánykolódó Ocean Viking sorsa rendeződni látszik, miután a menekültet a fedélzetén szállító humanitárius hajó engedélyt kapott Olaszországtól, hogy kikössön a szicíliai Porto Empedocléban. A hajó utasait június Az Euronews beszámolója szerint az Ocean Viking pénteken hirdetett vészhelyzetet, és több öngyilkossági kísérletről is beszámoltak.

fogyni málta

Times of Malta.