Fogyni folt


fogyni folt

Pedig dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője szerint akár vérzékenységhez is vezethet egy-egy komolyabb fogyókúra.

fogyni folt

Vérzékenység: a véralvadás csökkent működése A véralvadás során a sérülés esetén a prothrombinból thrombin nevű fogyni folt képződik. Ennek hatására egy oldhatatlan fehérje, fibrin alakul ki, ami megállítja a vérzést. Amennyiben a folyamatban hiba keletkezik, úgy véralvadási zavarról beszélünk: túlzott alvadáskor vérrögök keletkezhetnek, míg ha alulműködik, akkor vérzékenység.

fogyni folt

A megfelelő véralvadáshoz alvadási faktorok, fehérjék és vérlemezkék szükségesek. Ehhez azonban megfelelő mennyiségű K-vitamin jelenléte is kell.

Ezért fontos a K-vitamin A K-vitamin az alvadási folyamat fontos része. Tehát amennyiben kevés a K-vitamin a szervezetben, úgy a véralvadási faktorok csökkent képződése miatt a véralvadás elhúzódó, így az illető vérzékeny lesz.

fogyni folt

A zsírmentes fogyókúra K-vitamin hiányhoz vezethet A K-vitamint leginkább táplálkozással lehet bejuttatni, ám nem árt tudni, hogy igen könnyen cikcakk zsír veszteség a szervezetből. Éppen ezért fontos, hogy a fogyókúrázók ügyeljenek a megfelelő étkezésre, így fogyasszanak minél több zöld növényt pl.

Továbbá nem érdemes a zsiradékokat teljesen kiiktatni az életéből, hiszen —zsírban oldódó mivoltja miatt- zsír nélkül nem tud felszívódni a K-vitamin.