Fogyni f.

Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet hirdetés De mi is az az F-faktor diéta? Hasznos módszer vagy csak egy új őrület? Diétatrendek jönnek, diétatrendek mennek, a fogyni vágyók pedig semmi mást nem szeretnének, csak azt, hogy önsanyargatás nélkül elérjék a kívánt vékony alakot.

Nem olyan rég új módszer ütötte fel a fejét a diétázók körében, ez az a bizonyos F-faktor… Lássuk, mit takar pontosan! Amikor szóba kerül a diéta, szinte mindenkinek rögtön a kalóriabevitel csökkentése, az edzőterem sűrűbb látogatása, és a fogyni f boldog órák kihagyása jut eszébe.
Így aztán amikor megjelenik egy olyan új diétaféle, amely mellett nyugodtan lehet étterembe menni, szénhidrátot fogyasztani és alkoholt inni, ráadásul úgy, hogy közben a mozgást sem kell túlzásba vinni, akkor senki sem csodálkozhat azon, hogy a módszer azonnal az érdeklődés középpontjába kerül.
Ez az egyik leggyakoribb szlogen, amivel zsírégető termékeket reklámoznak. Vajon tényleg le tudsz-e fogyni mozgás nélkül? A válaszom igen. Vajon tényleg el tudsz érni minőségi fogyást edzés nélkül? A válaszom nem.
Mi ez az új diéta? A módszert Tanya Zuckerbrot fejlesztette ki.

Az fogyni f roppant egyszerű: minél több rostanyagot tartalmaz egy étel, annál jóllakottabbnak érezzük magunkat evés után, így végeredményben kevesebbet fogunk enni. A diéta ezért ahelyett, hogy különböző ételek elfogyasztását tiltaná, inkább arra koncentrál, hogy mit együnk.

Ezek pedig a rostokban gazdag ételek. Meglepő módon nem, hiszen a magas rosttartalmú ételek eleve finomak, és bármilyen élelmiszerboltban beszerezhetők. Mit ehetünk?

Szerencsére sok-sok finomságot! A diéta fókuszában a sovány fehérje és magas rosttartalmú szénhidrátok kombinációja áll, ezek alacsony kalóriatartalmú és egyben rendkívül tápláló ételek.
Hatékony zsírégetés futással – Fogyás és futóteljesítmény növelés
Ilyenek a sovány húsok, a zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák, tehát igazából semmi különleges hozzávalóval nem kell számolni. Az eredmény személyenként változó, de a mögötte húzódó elv szilárd lábakon áll. Több tudományos kutatás hangsúlyozta már korábban is a nagy mennyiségű rostanyag elfogyasztásának fontosságát, és annak hatását az emberi szervezet működésére.
