Elefánt fogyás. Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei - szalok-szallas.hu


elefánt fogyás

Támogass te is! Az ember agya az egyik legnagyobb energiaigényű szerve, a szervezet által elégetett kalóriák százalékát használja el.

elefánt fogyás

Ami igencsak figyelemreméltó, főleg annak tükrében, hogy a testtömegünknek csak kb. Adja magát a kérdés: felturbózható-e intenzív agyhasználattal, vagyis kőkemény gondolkodással az agy energiafogyasztása annyira, hogy ez akár testmozgás helyett alkalmazható legyen fogyókúrázáshoz? Elvégre ki ne cserélné le a kocogást másodrendű lineáris differenciálegyenletek megoldására?

Több tudományos kutatást is folytattak a témábanés ezek elefánt fogyás nagyjából hasonló eredményre jutottak: az agy alapállapotban, például alvás közben, kb. Ez nem túl sok, de ha felszorozzuk nel - ahány perc van egy napban - máris kijön, hogy akár kalóriát is elvisz az agyunk működtetése a szervezet napi energiaigényéből.

elefánt fogyás

Ha az ember erősen gondolkodik, ez a fogyasztás megnő, egyszerűen azért, mert az agytorna több kommunikációval jár a neuronok között.

Ez pedig arra kényszeríti az agyat, hogy több neurotranszmittert, vagyis ingerületátvivő vegyületet termeljen. Ilyen például a dopamin vagy a szerotonin: ezek az anyagok szállítják az információt az egyik idegsejtből a másikba, és ezeknek a termelése energiát fogyaszt.

elefánt fogyás

Ezért esik le a vércukorszint, amikor erősen gondolkodunk: innen szerez energiát az agy a neurotranszmitter-gyártáshoz. Fotó: Matt Cardy A tudósok számításai szerint intenzív gondolkodás közben az agy energiaigénye elérheti a percenként ,5 kalóriát, vagyis az alapjárathoz képest bő egy kalóriával tudjuk megemelni a szervezetünk fogyasztását.

A kutatók szerint az ember átlagosan híres fogyás eredményeket kalória között fogyaszt konkrét, akaratlagos agymunkával, vagyis egy átlagember naponta kb. Ez azt jelenti, hogy sajnos nemigen lehet önmagában gondolkodással fogyókúrázni, hiszen, példának okáért egy Big Macet  kalória közepes krumplival elefánt fogyásés - legyünk nagylelkűek!

elefánt fogyás

Ma is tanultam valamit Most együtt csak forintért!