Dexmetilfenidát fogyni. Club drogok - Egészséges életmód - 2020


Ne vegyen be nagyobb adagot, ne vegye be gyakrabban, hosszabb ideig vegye be, vagy vegye le másképp, mint amit az orvos írt. Ha túl sok dexmetil-fenidátot szed, előfordulhat, hogy a gyógyszer már nem ellenőrzi a tüneteit, úgy érzi, hogy nagy mennyiségű gyógyszert kell szednie, és szokatlan változásokat tapasztalhat a kezelőorvosában. Ne hagyja abba a dexmetil-fenidát szedését anélkül, hogy beszélt volna kezelőorvosával, különösen, ha túlzottan felhasználták a gyógyszert.

Orvosa valószínűleg fokozatosan csökkenti az dexmetilfenidát fogyni, és gondosan figyelemmel fogja kísérni az idő alatt. Súlyos depresszió alakulhat ki, ha hirtelen abbahagyja a dexmetilfenidát szedését.

A Ritalin áttekintése az ADHD-hoz - ADHD -

Előfordulhat, hogy kezelőorvosa gondosan ellenőrizni fogja a dexmetil-fenidát szedésének leállítását, még akkor is, ha nem használja dexmetilfenidát fogyni a gyógyszert, mert a tünetek a kezelés leállításakor súlyosbodhatnak. Ne adjon el, adjon el, és ne engedje, hogy bárki más vegye be a gyógyszert. A dexmetil-fenidát értékesítése vagy eladása a törvénynek ellentétes, és kárt okozhat másoknak.

A dexmetil-fenidátot biztonságos helyen tárolja, ahol senki más nem tudja véletlenül vagy célba venni. Kövesse nyomon, hogy hány tablettát vagy kapszulát hagy, így tudni fogja, hogy hiányzik-e. A dexmetil-fenidát-kezelés megkezdésekor orvosa vagy gyógyszerésze tájékoztatja Önt a gyártó betegtájékoztatójáról Gyógyszerkölcsönzési útmutató és minden alkalommal, amikor több gyógyszert kap. Olvassa el figyelmesen az információt, dexmetilfenidát fogyni kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

  1. Az autizmus gyógyítható, vagy az esetek 90% -ában a betegség nem lehet - Skizofrénia July
  2. Disney világ súlycsökkenés
  3. Mifflin fogyás
  4. Amfetamin – Wikipédia

Miért írják fel ezt a gyógyszert? A dexmetil-fenidátot a kezelési program részeként alkalmazzák a figyelemhiányos hiperaktivitás rendellenességeinek ADHD, nagyobb fokú összpontosítás, kontrollálás, és még mindig nyugodtabb, mint más, azonos korúaknál szenvedő betegek tüneteinek kezelésére felnőttek és gyermekek esetében.

A dexmetilfenidát a központi idegrendszer CNS stimulánsoknak nevezett gyógyszerek egy csoportjában található. Úgy működik, hogy növeli az egyes természetes anyagok mennyiségét az agyban. Hogyan kell ezt a gyógyszert használni? A dexmetilfenidát tabletta és hosszabb hatóanyag-leadású hosszú hatástartamú kapszula formájában kapható szájon át. A tablettát rendszerint naponta kétszer, legalább 4 órán át, étellel vagy anélkül kell bevenni.

Az autizmus. Okok, tünetek

A kiterjesztett felszabadulású kapszulát általában naponta egyszer kell bevenni. A táplálékkal együtt vagy anélkül is bevehető, de gyorsabban fog működni, ha táplálék nélkül szedik. A dexmetil-fenidátot naponta körülbelül ugyanabban az időben vegye be. Óvatosan kövesse a recept címkéjén található utasításokat, és kérje meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy magyarázza el azokat a részeket, amelyeket nem ért.

Lenyelje ki a kibővített felszabadulású kapszulákat egészben; ne rágja meg és ne törje össze őket. Ha nem tudja lenyelni a kiterjesztett felszabadulású kapszulát, akkor dexmetilfenidát fogyni nyissa ki a kapszulát és megszórja a tartalmát egy kanál almaszószára. Lenyelje ezt a keveréket azonnal, de ne rágja meg. Ne tárolja ezt a keveréket későbbi használatra. Orvosa valószínűleg kis dózisú dexmetil-fenidát adagolásával kezd, és fokozatosan növeli az adagját, legfeljebb hetente egyszer. Az Ön állapotának javulnia kell a kezelés alatt.

NE MENJ FUTNI, HA FOGYNI AKARSZ!

Hívja kezelőorvosát, ha tünetei a kezelés ideje alatt bármikor súlyosbodnak, vagy 1 hónap után nem javulnak.

Orvosa időről időre elmondhatja, hogy hagyja abba a dexmetil-fenidát szedését, hogy meggyőződjön-e arról, hogy szükséges-e a gyógyszer.

Kövesse az alábbi dexmetilfenidát fogyni. A gyógyszer egyéb felhasználása Ezt a gyógyszert más célra is felírhatják; További információért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Milyen különleges óvintézkedéseket kell követnem?

A dexmetil-fenidát bevétele előtt tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a dexmetilfenidátra, a metilfenidátra Concerta, Metadate, Methylin, Ritalin vagy bármely más gyógyszerre.

Orvosa valószínűleg azt fogja mondani, hogy ne szedje a dexmetil-fenidátot, amíg legalább 14 nap telt el az utolsó MAO-gátló bevétele óta. Ha hosszabb hatóanyag-leadású kapszulákat szed, tájékoztassa maximális fogyás hetente kg is, ha antacidákat vagy más gyomorégést vagy fekélyt szedő gyógyszert szed.

Tartalomjegyzék

Dexmetilfenidát fogyni, hogy kezelőorvosának módosítania kell a gyógyszereinek adagját, dexmetilfenidát fogyni gondosan figyelnie kell a mellékhatásokra. Mondja el kezelőorvosának, ha glaukóma vagy szorongás, feszültség vagy izgatottság érzése van. Orvosa valószínűleg azt fogja mondani, hogy ne vegye be a dexmethylphenidate-t.

  • Figyelmeztetések és mellékhatások A Ritalin leggyakoribb mellékhatásai az idegesség és az álmatlanság alvászavar.
  • A természetes neurotranszmitterektől való különbözőség azonban megakadályozza ezen vegyületek lebontását.
  • Színek fogyás
  • Dexmethylphenidate | Gyógyszerek Gyógynövények És Kiegészítők | szalok-szallas.hu
  • Club drogok - Egészséges életmód -
  • Pipradrol – Wikipédia

Orvosa, ha valaki a családjában van vagy dexmetilfenidát fogyni is szabálytalan szívverés volt, vagy hirtelen meghalt. Mondja el kezelőorvosának, ha nemrégiben szívrohamot szenvedett, és ha szívhibája, magas vérnyomása, szabálytalan szívverése, szív- vagy érrendszeri betegsége, az artériák keményedése volt vagy volt; vagy más szívproblémák. Orvosa megvizsgálja, hogy a szíved és az erek egészségesek-e.

Orvosa valószínűleg azt fogja mondani, hogy ne szedje a dexmetil-fenidátot, ha szívbetegsége van, vagy ha nagy a kockázata annak, hogy szívbetegség alakulhat ki. Tájékoztassa kezelőorvosát is, ha az ujjaiban vagy a lábujjaiban keringési problémái vannak vagy valaha is voltak; depresszió; mentális betegség; görcsök; abnormális elektroencefalogram EEG; az agy elektromos aktivitását mérő teszt ; vagy pajzsmirigy betegség. Ha terhességet tapasztal a dexmetilfenidát szedése közben, forduljon orvosához.

Milyen speciális diétás utasításokat kell követnem? Hacsak orvosa nem mondja másképp, folytassa a szokásos étrendet. Mit tegyek, ha elfelejtek egy adagot? Vegye ki a kihagyott adagot, amint eszébe jut.

Mivel ezek a reakciók önkéntesen jelentettek egy bizonytalan méretű populációból, nem mindig lehetséges megbízhatóan becsülni azok gyakoriságát: Izom-csontrendszer: rhabdomyolysis Immunrendszeri betegségek: túlérzékenységi reakciók, köztük az angioödéma és az anafilaxia Egyéb metil-fenidát-HCl-adagolási formákkal kapcsolatos mellékhatások Az idegesség és az álmatlanság a leggyakoribb mellékhatások, amelyeket más metil-fenidát termékeknél jelentettek.

Ha azonban már majdnem eljött a következő dózis ideje, hagyja ki a kihagyott adagot, és folytassa a szokásos adagolási ütemtervet.

Ne vegyen be dupla adagot a kihagyott adag pótlására. Milyen mellékhatásokat okozhat ez a gyógyszer?

A betegséget leggyakrabban 1 és 2 év közötti gyermekeknél diagnosztizálják, míg a betegség legfeljebb öt éves korban jelentkezhet.

A dexmetil-fenidát mellékhatásokat okozhat. Mondja el kezelőorvosának, ha ezek közül bármelyik tünet súlyos vagy nem megy el: gyomorfájdalom.